קצת על המקצוע

מקצוע הקולנוע והטלוויזיה בישראל הוא תחום דינמי ויצירתי אשר מתפתח במהירות בעשורים האחרונים. המהפכה הדיגיטלית והתקדמות הטכנולוגיה אפשרו ליוצרים ישראלים לייצר תוכן איכותי ומקורי שהגיע לתהודה בינלאומית.

הקולנוע הישראלי החל לצבור הכרה בשנות ה-60 עם סרטים כמו "סאלח שבתי" ו"השוטר אזולאי" שזכו להצלחה בארץ ובעולם. בעשורים האחרונים, הסרטים הישראליים זכו בפרסים חשובים בפסטיבלים בינלאומיים, כמו "ואלס עם באשיר" ו"סיפור על אהבה וחושך". הסגנון הייחודי של הקולנוע הישראלי משלב לעיתים קרובות בין דרמה חברתית לפוליטית, ויוצרים רבים בוחנים נושאים כמו זהות, קונפליקט והיסטוריה אישית ולאומית.

בתחום הטלוויזיה, ישראל הפכה למעצמה קטנה עם סדרות מקוריות שנמכרות ומשודרות בעולם. סדרות כמו "חטופים" (Homeland), "פאודה" ו"שטיסל" זכו להצלחה בינלאומית והשפיעו על תעשיית הטלוויזיה הגלובלית. היצירתיות והיכולת לספר סיפורים מורכבים ומעוררי מחשבה הם מה שמייחד את התעשייה הישראלית בתחום זה.
בתחום זה ניתן לפתח קריירה מקצועית כצלמים, במאים, עורכים, מפיקים, תסריטאים ויוצרי תוכן.

מה נלמד?

המסלול להנדסאי קולנוע וטלוויזיה מציע תוכנית לימודים בת ארבעה סמסטרים [שתי שנות לימוד] – בהם התלמידים צוברים ידע וניסיון התנסותי במקצועות הקולנוע והטלוויזיה ובנוסף לכך לפרויקט סוף המסלול של התלמידים.

הלימודים, במתכונת שיעורים עיוניים, סדנאות מעשיות ותירגולים משלבים לימודי יסוד טכנולוגיים ואמנותיים וביניהם; מתמטיקה, אנגלית, הכרת יישומי המחשב, תולדות האמנות ותולדות הקולנוע, לימודי טכנולוגיה מקצועית וסדנאות ושיעורים בכלל מקצועות היצירה הקולנועית. זאת במתן דגש מחלקתי על מקצועות ליבה בלימודי קולנוע וטלוויזיה: צילום ותאורה קולנועיים, עריכה קולנועית, הקלטת סאונד ועיצוב פסקול, הפקה יזמית וניהול הפקה, כתיבה תסריטאית ובימוי לקולנוע ולטלוויזיה.

השיעורים העיוניים כוללים, בין היתר, שיעורי מבע קולנועי ותולדות הקולנוע העולמי והישראלי במקביל לקורסים המספקים היכרות מעמיקה עם עבודתם של יוצרי מפתח באמנות בכלל ובאמנות הקולנוע בפרט.
הסדנאות, השיעורים והתירגולים המקצועיים, מתמקדים ברכישת כלים ומיומנויות מעשיות בתחומי היצירה הקולנועית; בימוי (עלילתי, תיעודי, אולפן טלוויזיה), עבודה עם שחקנים, כתיבה ופיתוח תסריט,

צילום ועריכה, לצד, רכישתם של כלים טכנולוגיים העומדים בבסיסה של העשייה הקולנועית; שימוש במצלמות מקצועיות בפורמטים השונים, תפעול אמצעי תאורה וגריפ, לימוד והתנסות בתוכנות עריכת תמונה וסאונד, הכרה והתנסות בתוכנות אפקטים ויזואליים ממוחשבים והקלטת שטח.

מה צריך כדי להתקבל?

  • תעודת בגרות (מתמטיקה 3 יח', אנגלית 3 יח', הבעה 2 יח')
  • או מכינה טכנולוגית
  • או בני 35 ומעלה – תעודה המוכיחה 12 שנות לימוד
    ראיון קבלה ללימודים

*אין לך את תנאי הקבלה? הרשם למכינה כבר עכשיו, היכנס >

איזה תעודה מקבלים?

  •  לבוגרים תוענק דיפלומה הנדסאי קולנוע מטעם המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ומדע (מה"ט) ומכללת קמרה מבית רשת מכללות עתיד
  • דיפלומת הנדסאי, מונפקות בעברית ובאנגלית (Practical Engineer) ומוכרות ברחבי העולם והאיחוד האירופי על ידי EQF.

סך שעות לימוד

2000 שלימוד אקדמאיות

היכן לומדים את הקורס?

הטבות: 90% הנחה משכר הלימוד לחיילים משוחררים בהתאם לנהלי הקרן בהכוונה לחיילים משוחררים